2017. július 21., péntek

Utrápený Bolt sa vlečie a strachuje: Má povesť je v ohrození

Víťazstvo v 200metrovém závode na Diamantovej lige v New Yorku Boltovi nikto neupřel, ale náskok maličkých troch stotín pred jeho tréningovým partnerom z karibskej Anguilly na pohode šesťnásobného olympijského šampióna nepridalo.

Víťazný čas 20,29 sekundy je ďaleko za štandardy, aké jamajský blesk v posledných rokoch nastavil, a ďaleko za očakávaním, s ktorým plánoval na šampionát do Číny cestovať.Zatiaľ sa nezdá, že by sa mal Bolt v auguste vrátiť na niekdajšie úroveň. "Nie som vo svojej najlepšej forme," realisticky priznal pred pretekmi.

Vtedy tiež hovoril, že necíti strach z neskutočne rýchlych časov a silných vyhlásení Američana Gatlina. "Teším sa na preteky proti ľuďom, ktorí veľa hovorí, pretože keď t o potom človek nepotvrdí, vyzerá ako hlupák," povedal Bolt.Minimálne obavy sú však po sobotňajšom vystúpení na mieste.

Tento rok, kedy sa vracia po zranení, bežal dvojstovku za 20,13 v Ostrave a 20,20 v apríli doma v Kingstone, ale v takom čase ako v New Yorku bežal naposledy v roku 2006. "Nie som nijako zvlášť nadšený." a jeho svetový rekord 19,19 sa zdá ako z inej éry.

Na Boltove ospravedlnenie treba dodať, že celý míting sprevádzal silný vietor a v jeho závode fúkalo 2,8 m / s proti. On sám však pripustil, že je niečo zle: "Ale čo, to neviem. Bol to jeden z najhorších pretekov, čo som kedy bežal.Neviem, kde je problém, ale viem, že teraz musím späť do práce. "

Gatlinov výkon 19,68 sekundy, s ktorým vládne svetovým atletickým tabuľkám, sa zdá pre Bolta v aktuálnej forme nedosiahnuteľný. "Vyrazil som z blokov a ono to nebežalo," popisoval potom. "A za zákrutou už som to vzdal. S takým te mpom ich má povesť v ohrození. "

Bolt zrejme pobeží stovku aj dvojstovku za dva týždne na jamajskom majstrovstvách a kouč Glen Mills je stále pokojný:" Jeho tréning ide postupne a pobeží ešte veľa pretekov, aby sa dostal do tempa. "

Cesta do Pekingu však bude ešte boľavé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése