2017. július 21., péntek

Ani šampión Vabroušek nemládne. Boj o titul Czechman je tak otvorený

Ani šampión Vabroušek nemládne. Boj o titul Czechman je tak otvorený

Pred úvodným výstrelom to bude "mäso". Organizátori tohtoročného Czechman registrujú takmer sedem stoviek triatlonistov, čo je o nejakých sto šesťdesiat viac ako pred rokom. Ďalších zhruba 150 ľudí sa pritom predstaví ešte vo troch až päťčlenných štafetách.

"To číslo každoročne rastie. Trúfam si povedať, že stavkovanie online toľko pretekárov na štarte v Čechách v jeden moment nikdy nestálo, "myslí si šéf Czechman Tomáš Petr z usporiadateľského oddielu SK OMT Pardubice.

Na športovcov čaká klasická porcia polovičného Ironmana: 1,9 kilometra plávania , 90 kilometrov na bicykli a 21 bežeckých.Rovnako ako vlani sa môžu tešiť na "trópy" - predpoveď počasia na sobotu hlásila 31 ° C a voda má 21 ° C.

Na Czechman nebude chýbať kompletná šestica triatlonistov, ktorí stavky online vlani vystúpili v hlavných kategóriách mužov a žien na pódium. Vracia sa obhajca prvenstva medzi mužmi, veterán Petr Vabroušek (Titan Trilife, je takisto šampiónom z rokov 2010 a 2011), vlani druhý Ladislav Dvořák (Ekol Elite TT) aj tretí Luboš Truhlář (BKP).

"Pôvodne mal štartovať tiež úradujúci majster Európy na tejto trati Filip Ospalý, potom by to bol závod len o druhú priečku. Ale odhlásil sa, má niečo s chrbtom.Takto je prvé miesto voľné, "avizuje Peter.

Štyridsaťdvaročný Vabroušek bol na májovom Krušnoman až dvanásty, a nebude tak jednoznačným favoritom ako predtým.

" Ani on nemládne a rôznych pretekov má relatívne veľa.

Navyše krátke preteky ako ten náš pre neho nie sú úplne to pravé, špecializuje sa na dlhé. Ale keď bude teplo, svoju silu ukáže, "hovorí Peter.

Z domácich borcov sa dá vsádzať na veľmi slušné umiestnenie u dvoch: Jana Wainera a Pavla Petráska. Wainer vyhral Krušnoman a Petrásek bol nedávno druhý v duatlon Brehy, ktorý tiež organizuje pardubický triatlonový oddiel.

"Honza by mal byť rozhodne vpredu, aj keď toto počasie mu úplne nesvedčí. Pavol je naša nová posila, uvidíme, ako sa s tým popasuje.Na top 10 by mať mal, "verí Petr.

Nitrianský zostavu v Czechman doplní oi. Aj stálica Ján Vodehnal a Pavol Gašparko (ročník 1961), ktorý vo svojej vekovej kategórii ťažko bude hľadať konkurenciu.

V ženách sa o titul pravdepodobne stretnú minuloročná víťazka Eva Potůčková s Lenkou Královú, ktorá pred rokom dobehla tretia.

stavky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése