2017. július 23., vasárnap

Nemecko vyválčilo v Škótsku tri body, Poliaci nastrieľali osem gólov

Diváci na štadióne v Glasgow videli v prvom polčase hneď štyri góly. Nemci otvorili skóre z prvej vážnejšej šance, na tečovanou Müllerová strelu nedokázal gólman Marshall včas zareagovať. Domáci ale čoskoro vyrovnali, keď Maloney z priameho kopu ohrozil brankára Neuer, ktorý strelu vyrazil len do obrancu Hummels, od ktorého sa lopta odrazila do nemeckej bránky.

Úradujúcim majstrom sveta po chvíli vrátil vedenie druhým gólom v stretnutí a ôsmym v kvalifikácii Müller, ani tentoraz sa ale Nemci neradovali dlho. Tesne pred prestávkou sa presadil McArthur.

Tretíkrát sa do vedenia Nemci dostali v 54. minúte.Müller sa tentoraz pasoval do úlohy asistenta a po jeho prihrávke strelil rozhodujúci gól Gündogan.

Poľsko splnilo ú lohu favorita, v zápase s Gibraltárom si po dvoch trefách pripísali Grosicki, Milik aj Lewandowski, ktorý v kvalifikácii nastrieľal už desať gólov a vedie tabuľku strelcov. Presadili sa tiež Blaszczykowski z penalty a striedajúci Kapustka. V závere strelil za hostí čestný gól Gosling a postaral sa o ešte len druhý zásah Gibraltáru v ôsmich zápasoch tejto kvalifikácia.

Írsko zvládlo duel s Gruzínskom a zásluhou Waltersa vyhralo 1: 0. Stále tak môže bojovať s Nemeckom a Poľskom o priamy postup na ME, na treťom mieste má navyše náskok štyroch bodov pred Škótskom.

Maďarsko poslal v Belfaste do vedenia v 74.minúte Guzmics, až v nastavení dokázal vyrovnať Lafferty, so siedmimi gólmi najlepší strelec Severného Írska v kvalifikácii. Útočník Norwichu ale bude svojmu tímu chýbať kvôli kartám v budúcom dueli proti Grécku. Druhé miesto v skupine F patrí Rumunsku, ktoré remizovalo s Gréckom bez gólov. � �ancu na postup má stále po výhre 1: 0 nad Faerskými ostrovmi aj Fínsko.

O výhre Portugalska 1: 0 v Albánsku rozhodol až v nadstavenom čase Veloso a výrazne zvýšil šance svojho tímu na postup. Na čele skupiny I sú Portugalci o tri body pred Dánskom, ktoré iba remizovalo 0: 0 v Arménsku, ao štyri pred svojím pondelkovým súperom.

Skupina D:

Glasgow: Škótsko - Nemecko 2: 3 (2: 2)
Góly:
28. vlastnú Hummels, 43. McArthur - 18. a 34.Müller, 54. Gündogan. Rozhodca: Kuipers (Niz.).

Varšava: Poľsko - Gibraltár 8: 1 (4: 0)
Góly:
8. a 15. Grosicki, 19. a 29. Lewandowski, 56. a 72. Milik, 59. Blaszczykowski z pen., 74. Kapustka - 87. Gosling. Rozhodca: Mažeika (Lit.).

Dublin: Írsko - Gruzínsko 1: 0 (0: 0)
Gól:
69. Walters . Rozhodca: Vad (Maď.).

Skupina F:

Helsinki: Fínsko - Faerské ostrovy 1: 0 (1: 0)
Gól:
23. Pohjanpalo. Rozhodca: Borski (Pol.).

Belfast: Severné Írsko - Maďarsko 1: 1 (0: 0)
Góly:
90. +3 Lafferty - 74. Guzmics. Rozhodca: Cakir (Tur.). ČK: 83.Baird (Severné Írsko).

Bukurešť: Rumunsko - Grécko 0: 0
Rozhodca:
Kulbakov (Biel.).

skupina i:

Jerevan: Arménsko - Dánsko 0: 0
Rozhodca:
Moen (Nór.).

Elbasan: Albánsko - Portugalsko 0: 1 (0: 0)
Gól:
90. + 2 Veloso. Rozhodca: Eriksson (Švéd.).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése