2017. július 20., csütörtök

Hokejové Slovensko ovládlo po voľbe šéfa zväzu obrovské rozčarovanie

Němeček v tajnej voľbe vyhral o 13 hlasov a Lintner neskrýval smútok. "Podarilo sa mi dať dokopy silný tím odborníkov. Mrzí a trápi ma kritický stav slovenského hokeja, zvlášť keď sa teraz situácia bude naďalej prehlbovať. Je mi ľúto, že sa nedôvera fanúšikov a verejnosti bude ďalej stupňovať. "

Na niektorých slovenských weboch sa vzápätí objavili titulky ako" Facka zlaté generáciu ". Za Litnerem totiž stála drvivá väčšina bývalých i súčasných hviezd, medzi nimi napríklad Zdeno Chára, Marián Hossa, Ľubomír Višňovský, Andrej Sekera, Tomáš Tatar, Jaroslav Halák alebo Marián Gáborík.

Jedným z nejnaštvanějších bol Michal Handzuš: " Myslím, že sa všetci zhodneme, že náš hokej upadá.Namiesto toho, aby sa odštartovala zmena a prišl o niečo nové, zostane v čele človek, ktorý je na zväzu 15 rokov v dvoch najvyšších funkciách. Slovenskú hokej asi musí padnúť na dno, "zúfal si krátko po zverejnení výsledkov.

Na slovenskom mimo to panujú rozpaky ohľadom regulárnosti voľby, objavujú sa hlasy, že Lintner nemal proti Nemecku od začiatku žiadnu šancu, hoci sa tesne pred voľbou hovorilo o tom, že sa z neho stal favorit.

"Zarazilo ma, že sa nepodarilo zmeniť hlasovania. To je totiž postavené tak, že môžu hlasovať aj zamestnanci zväzu, ktorí samozrejme nepôjdu proti svojmu šéfovi. Každý si to vie spočítať.Keby to bola férová voľba, výsledok by bol iný, "nechápal Rastislav Pavlikovský, majster sveta z Göteborgu a člen Lintnerova tímu.

O potvrdení staronového šéfa podľa všetkého rozhodli naozaj jeho priami podriadení a kolegovia, ktorí vo voľbe disponovali až 15 hlasmi, ďalší pridal sám Němeček a po troch zvyšok ved enia zväzu a reprezentácie do 20 rokov.

Aj preto nasledovala pomerne ostrá reakcia nespokojných fanúšikov, ktorí nevyberanou kritikou a hrubými nadávkami doslova zaplavili internet.

"Prezidentom zväzu zostáva Široký." Táto narážka na bývalého šéfa zväzu, ktorého spája s nemeckou nadštandardné vzťahy a ktorý si tak ďalej zachoval veľký vplyv, bola spoločným menovateľom zloby. Široký nemá na slovenskom dobrú povesť, keďže bol Rozvědčíka komunistickej Štátnej bezpečnosti a po revolúcii spoločníkom Viktora Koženého.Ten ho obvinil zo sprenevery veľkej časti harvardských fondov.

Samotný Lintner pred voľbou ocenil jeho podiel na úspechoch tamojšieho hokeja na začiatku milénia, avšak inak ho ako ostatné kritici vinil zo súčasného stavu, kedy Slováci nemajú dostatok talentov a reprezentácie má na svetových šampionátoch veľký problém postúpiť aspoň do štvrťfinále.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése